Druivensoort: 70% Corvina, 25% Corvinone, 10% Rondinella
Kleur: diep rood
Bouquet: grote concentratie van kers en rijp en geconfiijt fruit met tonen van amandel dei lang blijft hangen
Smaak: vol en complex en zacht
Lekker bij: gegrild rood
Lees meer.
Druivensoort: 70% Corvina, 25% Corvinone, 10% Rondinella
Kleur: diep rood
Bouquet: grote concentratie van kers en rijp en geconfiijt fruit met tonen van amandel dei lang blijft hangen
Smaak: vol en complex en zacht
Lekker bij: gegrild rood vlees, stoofpotten en wild
Rijping: 36 maanden op eiken vaten van 30 hl. en 10% van de wijn op Frans barrique. Na botteling 8 maanden op fles
Azienda Agricola Ca’ La Bionda ligt in het hart van de historische en klassieke zone van het Valpolicella gebied. De wijngaard beslaat een gebied van 29 hectaren en is oostelijk gelegen op hoogte van ca. 150 tot 300 meter. Het recent gerenoveerde wijndomein is al meer dan 100 jaar geleden opgericht en is nog steeds in handen van de familie Castellani. De inmiddels vierde generatie werkt nog steeds met dezelfde toewijding en passie als Pietro Castellani ooit begon. Alle handelingen in het proces van wijnmaken worden door de familie zelf behelsd. waarbij er bijzondere aandacht en zorg is voor het proces van het drogen van de druiven, het zogenaamde “appassimento”. Een essentieel onderdeel van het bereiden van Amarone en Recioto, de twee grootste en meeste edele wijnen van deze regio.