Basis wijneducatie- level 1 (met certificaat)
Een intensieve Basiscursus van vier avonden, die wordt afgesloten met een examen (Certificaat). Duidelijke theorie en proeven volgens de WSET systematische proefmethode. Er worden 20 wijnen geproefd.
€ 255,00 per persoon (incl. examen)
Morgen
Module 1: basiskennis, de professionele proefmethode, witte druiven

- Geschiedenis van de wijnbouw
- Viticultuur: wijnbouw, klimaat, bodem
- Terroir: een begrip
- Vinificatie: wijn maken
- Biologische wijnen
- Nieuwe wijn-ontwikkelingen
- Systematisch proeven
- Sauvignon blanc, chardonnay, riesling, chenin blanc, sémillon
Module 2: wijn verkennen, blauwe druiven

- Wijn kiezen op etiket
- Kwaliteit beoordelen, fouten in de wijn
- Wijn bewaren
- Kurk of schroefdop
- Wijn serveren
- Een proeverij opzetten
- Vooroordelen over wijn
- Wijnregio's Midden-Europa
- Wijnbouw in Nederland
- Wijnregio's Zuid-Europa
- Systematisch proeven
- Pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, grenache, syrah
Module 3: Nieuwe wereld, wijn & spijs
- Wijnregio's Nieuwe Wereld
- Basisprincipes van de gastronomie
- Product, kooktechniek, garnituur
- Menuleer, smaakleer
- Proefsessie wijn en spijs
Module 4: examen, proefsessie, gastronomisch advies
- Examen
- Proefsessie met door cursisten ingebrachte wijnen
- Gastronomisch advies geven
- Wijn kopen en verkopen
NATIONAAL ERKEND EXAMEN