Producent
Gulfi
Regio
Sicilië
Herkomstgebied
Cerasuolo di Vittoria DOCG
Smaakprofiel
Fruitig
Kleur
Rood
Druivenras
Frappato, Nero d'Avola
Alcohol
13,5%
Volume
0,75
Biologisch
Gecertificeerd
Lees meer.
Al meer dan 3 generaties was familie Catania producent van druiven en olijven. In het verleden werd de productie verkocht aan andere producenten in het gebied. Vanaf 1996 is de familie zich volledig gaan richten op eigen productie van hoge kwaliteit wijn. Uniek is de ontwikkeling van specifieke wijngaarden voor Nero d’Avola gebaseerd op de verschillende bodemsoorten. Door de eeuwenlange vulcanische activiteiten is er het zuidoosten van Sicilië een grote variteit in bodem, relatief dicht bij elkaar. Rondom Chiaramonte Gulfi werden de 1e wijngaarden aangeplant, waar het domein ook naar is vernoemd. Later zijn de wijngaarden in in Pachino ontwikkeld, waar de wereldvermaarde cru’s van Nero d’Avola hun ‘terroir’ vinden. Alle activiteiten zijn gericht om kwaliteiten van de lokale druivenrassen te maximaliseren. Bijzonder is dat er principieel niet wordt geïrrigeerd ondanks het uiterste hete gebied. De albarello snoeiwijze (bush vines) wordt gebruikt om de druiven maximaal te beschermen tegen de omstandigheden.
Gulfi bezit rond 70 hectare wijngaard en produceert jaarlijks 300.000 flessen. In ons assortiment sinds juni 2018
Een volsappige rode wijn met een geheel eigen stijl. Een blend van Nero d’Avola en Frappato druiven, die kort worden ingeweekt, waardoor de tannines tamelijk laag blijven. De naam Cerasuolo refereert aan de rode ‘kersen’ kleur van de wijn. Het herkomstgebied Cerasuolo di Vittoria is het oudste kwaliteitsgebied van Sicilië en een wijnsoort die bekend is bij iedere Italiaan. Gulfi gebruikt vrijstaande planten (albarello) om de druiven goede bescherming tegen zon en wind te geven. De kalkbodem geeft ook een mooie ziltige smaak aan de wijn. De wijn kan ook prima licht gekoeld worden gedronken 14-16 C, bij zwaardvis of steak tartaar.