Herkomst: Frankrijk – IGP Côtes de Gascogne – 2014
Wijnhuis: Domaine des Cassagnoles
Druif: Sauvignon Blanc, Colombard
Afsluiting: Schroefdop
Op dronk tot: Bij voorkeur binnen 2 jaar na bottelen consumeren
Alcohol %: 12%
Serveer temperatuur: rond de
Lees meer.
Herkomst: Frankrijk – IGP Côtes de Gascogne – 2014
Wijnhuis: Domaine des Cassagnoles
Druif: Sauvignon Blanc, Colombard
Afsluiting: Schroefdop
Op dronk tot: Bij voorkeur binnen 2 jaar na bottelen consumeren
Alcohol %: 12%
Serveer temperatuur: rond de 10 °C
Inhoud: 75cl
Herkomst: Frankrijk – IGP Côtes de Gascogne – 2014 Wijnhuis: Domaine des Cassagnoles Druif: Sauvignon Blanc, Colombard Afsluiting: Schroefdop Op dronk tot: Bij voorkeur binnen 2 jaar na bottelen consumeren Alcohol %: 12% Serveer temperatuur: rond de 10 °C Inhoud: 75cl Proef: Harmonieuze droge witte wijn met in de neus citroen en witte druiven. Frisdroge, zuivere smaak met strakke maar rijpe zuren. Drinken bij: De Domaine de Cassagnoles Colombard Sauvignon doet het goed als aperatief. Ook perfect bij salades en gerookte zalm. Vinificatie: Vergisting in roestvrijstalen cuves. Achtergrond: Zoals veel bedrijven in de Gascogne (Zuid Frankrijk) was Domaine des Cassagnoles vanouds een armagnac-huis, gelegen in het hart van het gebied waar dit mooie destillaat wordt gemaakt. De huidige eigenaren Gilles en Janine Baumann, die het domein in 1974 overnamen, waagden echter in 1980 de overstap naar wijn en dit bleek een goede zet! Sindsdien is hun 76 hectare tellende bedrijf uitgegroeid tot een echt familiebedrijf, waarin ook dochter Laure meewerkt. De enthousiaste familie (en hun vaste medewerkers) doen alles zelf; van het onderhoud van de wijngaarden tot en met de verpakking van de flessen. Toeval of niet, datzelfde enthousiasme vind je terug in de wijnen van dit sympathieke domein: opwekkende, frisse wijnen, die je uitnodigen tot lekker doordrinken. Specifiek voor deze Colombard Sauvignon is het Stuivende fruit van de Sauvignon en de rijke citrus van de Colombard. Domaine des Cassagnoles kan tevens perfect gebruik maken van een iets koeler klimaat in vergelijking met Bordeaux, waardoor de sauvignon heerlijk fris en elegant blijft.