Cabernet Franc staat op verschillende plaatsen in Hongarije aangeplant. Op deze breedtegraad rijpen de druiven goed. Het is dan ook een sappige wijn van donker fruit met het kenmerkende grafiet in de neus. Deze volle sappige Cabernet Franc krijgt 9 maande Lees meer.
Op onze hellingen staan de volgende rassen aangeplant: Kékfrankos (rood), Syrah (rood), Zöld Veltelini (wit), Muscat Blanc (wit) en verschillende Rizlingsoorten (wit). In 2015 zijn we officieel een biologische wijngaard geworden. De rode wijnen die we produceren zijn volledig biologisch. Voor de witte wijnen is het nog niet zover. Die worden nu ongeveer voor 50% van biologische druiven gemaakt. Het maakproces van de wijn zelf voldoet wel al aan de biologische eisen.
“We willen onze wijngaarden duurzaam beheren, daarom werken we biologisch. Een gezonde grond is de basis voor gezonde en karakteristieke druiven.”
Onze wijnen worden ambachtelijk gemaakt met moderne kennis en technieken. Onze filosofie is om wijnen te maken waarbij we de wijn in het wordingsproces volgen en we de wijn zoveel mogelijk zonder extra ingrepen tot hun expressie willen laten komen. We gebruiken sulfiet, dat is nodig om de wijn goed houdbaar te maken en zuiver te houden. We doen dat op een slimme manier zodat we de totale hoeveelheid zo laag mogelijk houden. We zitten doorgaans op de helft tot twee derde van de norm voor biologische wijnen
Cabernet Franc staat op verschillende plaatsen in Hongarije aangeplant. Op deze breedtegraad rijpen de druiven goed. Het is dan ook een sappige wijn van donker fruit met het kenmerkende grafiet in de neus. Deze volle sappige Cabernet Franc krijgt 9 maanden houtrijping.