Heerlijk als aperitief, bij lamsvlees en bij een goed stuk (rood) vlees van de BBQ.
Medium diep karmijnrood met paarse tinten. Een rijk en opgeheven parfum van viooltjes en blauw fruit springen uit het glas, met hints van frambozenjam en kruidige tonen
Lees meer.
Heerlijk als aperitief, bij lamsvlees en bij een goed stuk (rood) vlees van de BBQ.
Medium diep karmijnrood met paarse tinten. Een rijk en opgeheven parfum van viooltjes en blauw fruit springen uit het glas, met hints van frambozenjam en kruidige tonen die de complexiteit vergroten.
Herkomst Australië
Streek Barossa
Druivenras Syrah, Viognier
Oogstjaar 2016
Biologisch Nee / onbekend
Inhoud 0,75 liter
Smaakprofiel Krachtig
Spijs Gegrild vlees, rood vlees
Met een rijke traditie die teruggaat tot 1842 en een unieke Europese (Oberschlesien) invloed is Barossa valley verworden tot de meest bekende wijnstreek van Australië. Het behalen van vijf sterren in zes opeenvolgende jaren in James Halliday’s Wine Companion maken Langmeil dan ook tot één van de toonaangevende wijnproducenten in dit gebied. De doelstelling van deze winery is het maken van topwijn die 100% afkomstig is uit Barossa en van druivensoorten die uitblinken in dit gebied. Alhoewel een aantal van haar wijngaarden veel ouder zijn werd Langmeil in 1996 opgericht door de drie vrienden: Chris Bitter, Carl Lindner en Richard Lindner. De originele wijnmakerij die op het landgoed sinds 1930 gevestigd was sloot in 1988 en heeft daar tot 1996 onaangeroerd gelegen. Het zorgvuldig restaureren hiervan duurde jaren. De Chief Winemaker Paul Lindner overziet vandaag de dag het vinificatieproces en geeft hier in het bijzonder aandacht aan het maken van wijn uit individuele wijngaarden, minimale “handling” en zorgvuldige filtratie om zo uitgesproken goed gebalanceerde wijnen met subtiele complexiteiten te kunnen garanderen. Langmeil toont dat Barossa in staat is tot het voortbrengen van niet alleen makkelijk benaderbare wijnen maar ook complexere varianten met een uitstekend bewaarpotentieel.
Deze Hangin’ Snakes Shiraz Viognier is gemaakt van 95% Shiraz en 5% Viognier druiven. De druiven worden samen verwerkt en gefermenteerd wat zorgt voor een goede integratie. De wijn is mooi robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van pruimen, zwarte bessen, Aziatische kruiden en tabak. In de mond intens vol van smaak met veel zwart fruit en fijne tannines. De afdronk is lekker lang.