Zöld Veltelini – 2017
Je kent deze misschien als Grüner Veltliner, hier een volle gulle witte wijn met elegantie (deels vergist op barrique; romig met gele appel, witte perzik wat kruidigheid en een pepertje in de afdronk) die zich goed laat combineren
Lees meer.
Smaakprofiel: Rond
Zöld Veltelini – 2017 Je kent deze misschien als Grüner Veltliner, hier een volle gulle witte wijn met elegantie (deels vergist op barrique; romig met gele appel, witte perzik wat kruidigheid en een pepertje in de afdronk) die zich goed laat combineren met allerlei gerechten die hoog in smaak zijn. Probeer ‘m eens bij gerechten uit de Aziatische keuken of een stevige vis. Tip: heerlijk bij een kaasfondue.
Onze wijnen worden ambachtelijk gemaakt met moderne kennis en technieken. Onze filosofie is om wijnen te maken waarbij we de wijn in het wordingsproces volgen en we de wijn zoveel mogelijk zonder extra ingrepen tot hun expressie willen laten komen. We gebruiken sulfiet, dat is nodig om de wijn goed houdbaar te maken en zuiver te houden. We doen dat op een slimme manier zodat we de totale hoeveelheid zo laag mogelijk houden. We zitten doorgaans op de helft tot twee derde van de norm voor biologische wijnen.