Vier avonden
Wat ga je doen?
Een intensieve Basiscursus van vier avonden, die kan worden afgesloten met een examen. Duidelijke theorie en proeven volgens een erkende systematische proefmethode (WSET).
Module 1: Basiskennis, de professionele proefmethode, witte druiven
- Geschiedenis van de wijnbouw
- Vinicultuur: wijnbouw, klimaat, bodem
- Vinificatie: wijn maken
- en nog veel meer
Module 2: Wijn verkennen, Blauwe druiven
- Wijn kiezen op etiket
- Kwaliteit beoordelen
- Wijn bewaren
- en nog veel meer
Module 3: Nieuwe wereld, wijn en spijs
- Wijnregio's Nieuwe Wereld
- Basisprincipes van de gastronomie
- Product, kooktechniek, garnituur
- en nog veel meer
Module 4: Examen. proefsessie, gastronomisch advies
- Examen
- Proefsessie met door de cursisten ingebrachte wijnen
- Gastronomisch advies geven
Er worden maar liefst 20 wijnen geproefd.
€255,00 per persoon (incl. examen)