Bij Wijnhuis Zuid bieden wij u de mogelijkheid om op een formele en informele wijze kennis te maken met de wereld van Wijnen en Gerechten.
Wij bieden de mogelijkheid om informele, interactieve proeverijen te boeken en te volgen. Hierbij zal kennisoverdracht, interactie, het persoonlijke smaakprofiel en de combinatie wijnen en gerechten, centraal staan.
Dit alles onder leiding van onze Vinoloog en Gastronoom, Yvonne Koop.
Yvonne is al 30 jaar werkzaam in het wijnvak en je kan gerust stellen dat wijnen en gerechten haar grote passie zijn. Met veel plezier en enthousiasme deelt ze haar kennis tijdens de opleidingen.
Ze is gecertificeerd WSET advanced level 3 (Engels) en geeft regelmatig de Basis, WSET Level2 en Wijn&Spijs opleidingen voor Wijnstudio.
In 2015 heeft ze de titel van Madeira Wine Ambassador gehaald op Madeira en heeft ze de afgelopen jaren een specialisatie gedaan in Port Wijnen waarbij ze diverse gerenommeerde porthuizen in Porto en de Douro streek heeft bezocht om haar kennis te vergroten
Door de ruime ervaring en haar grote voorliefde voor de combinaties tussen wijnen en gerechten is ze zeer kundig in het adviseren van horeca-gelegenheden bij het samenstellen van de bijvoorbeeld de wijnkaart.
Dit alles komt volledig tot zijn recht in de geweldige opleidingen en proeverijen die u bij ons kunt volgen.
INTRODUCTIE: KENNISMAKING WIJN & PROEVEN
Doelgroep: wijnliefhebbers, die een gezellige, maar leerzame avond willen.
Tijdens deze kennismaking leer je een aantal belangrijke items rondom wijn & wijnkennis en
worden er 6 wijnen geproefd. Leer en ontdek je smaak! Interactief en gezellig.
Datum: nog te bepalen (kan ook in overleg)
Tijdsduur: 2,5 uur (19.00 - 21.30 u)
Niveau: wijnliefhebbers vanaf 18 jaar
Prijs: € 49,50
Datum: 4 september
Inschrijven: Schrijf hier in
INTRODUCTIE: WIJN EN SPIJS AVOND - 1 avond 19.00-21.30
Doelgroep: liefhebbers van lekker eten en een goed glas wijn!
Korte inhoud training:
Hoe kun je wijn & gerecht combineren? Waar moet je op letten en waarom past een wijn wel of niet bij een gerecht? Tijdens deze training leer je de basisprincipes aan de hand van 7 wijnen in combinatie met kleine hapjes. Verrassend en inspirerend! De training wordt verzorgd door Yvonne Koop (Vinoloog, WSET Advanced, Gastronomie). Je ontvangt de nodige informatie op papier.
€ 65,00 p. persoon
Datum: 2 juli
Inschrijven: Schrijf hier in
BASISTRAINING: WIJNPROEVEN EN WIJNKENNIS – 2 avonden (zonder certificaat) 19.00-21.30
Doelgroep: wijnliefhebbers, liefhebbers zonder vooropleiding die meer willen weten over
wijnproeven en wijnkennis, interactief.
Korte inhoud training:
Iedereen kan wijnproeven! In 2 avonden leer je de basisprincipes van het wijnproeven in theorie en praktijk. Een interactieve training, waarbij de nadruk ligt op herkenning van druivenrassen & stijlen van wijn. Daarnaast krijg je informatie over wijnmaken, etiketten, bewaren van wijn, en wijn & spijs etc. Ook is er ruimte voor het behandelen van diverse vragen. Je ontvangt de nodige informatie op papier.
De eerste avond behandelen we witte wijn, de tweede avond rosé en rode wijn. Per avond worden 6 wijnen geproefd, de focus ligt op de belangrijkste duivenrassen. De training wordt gegeven door Yvonne Koop (vinoloog, gastronomie, WSET L3 Advanced certificate).
De training duurt ong 2,5 uur per sessie (middag/avond).
Deze cursus is uit te breiden met een avond specifiek wijn & spijs! Zeker interessant voor de horeca.
€ 99,00 p. persoon
Datum: 11 & 18 september