Naam Bandol Blanc 'Le Clos'
Producent Domaine Pieracci
jaar 2024
Inhoud 750ml
Druivensoort Ugni Blanc/Clairette
Lees meer.
Druivensoorten: Clairette, Ugni blanc
Cultuur: Gecertificeerde biologische landbouw door ECOCERT
Terroir: Terrassen, rode zanden onder maritieme invloeden
Methode: Handmatige oogst, direct persen
Kweek: RVS tank
Bottelen: Op het landgoed
Diepe en levendige terroir witte wijn met een grote aromatische rijkdom en citroen- en jodiumtonen
Combinatie van eten en wijn. Een complexe, soepele en sprankelende wijn
Te nuttigen met:
Gegrilde vis, zeevruchtenschotel.
Domaine Pieracci beslaat 15 hectare biologische landbouw in twee gerenommeerde Provençaalse appellations: Bandol en Côtes de Provence. De kelder bestaat sinds 2007 en kijkt uit op de Baie des Anges, een van de mooiste ter wereld. Hier vindt u het mozaïek van onze Provençaalse wijnen op verschillende percelen:
- Rond de kelder, op klei-kalksteenbodems onder maritieme invloed, gekoeld door de Mistral
- In de omheining, in het midden van een heuvel boven de zee op ommuurde gronden die door onze handen zijn gevormd, liggen steenachtige rode zanden
- Bij Les Costes, op eeuwenoude kleigronden die onze oude terrasvormige wijngaarden beschutten
Uiteraard zijn wij biologisch en sinds 2011 gecertificeerd door ECOCERT.
Handmatig werk volgt het ritme van de seizoenen en door het gebruik van planten kunnen we preventief overlast bestrijden. In de kelder zorgen we met onze technische expertise ervoor dat het potentieel van onze druiven tot zijn recht komt.
Zoals een van onze leveranciers zegt: de verpakking verkoopt in de eerste plaats, pas daarna de kunst van de wijnmaker. Wij hechten evenveel belang aan de presentatie als aan de wijnen zelf. Etiketten, flessen, doppen, capsules, dozen: ook zij zijn gepersonaliseerd.